Premena menovej politiky ECB v dôsledku finančnej a dlhovej krízy - Zábražná, Adela; Bič, Josef; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Táto práca analyzuje premenu menovej politiky Európskej centrálnej banky, ktorá bola reakciou na prepuknutie finančnej a dlhovej krízy. Hlavná časť práce sa venuje analýze neštandardných nástrojov menovej politiky ECB, ktoré boli použité pri riešení jednotlivých fáz krízy od latentnej fázy rokov 2007 a 2008, prepuknutia finančnej krízy v septembri 2008 až po dlhovú krízu štátov eurozóny, ktorá prepukla na počiatku roku 2010. Záver práce je venovaný porovnaniu jednotlivých fáz a zhodnoteniu účinnosti neštandardných opatrení.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses