Vykazování a účtování dlouhodobého majetku hl. města Prahy a MČ Praha 13 - Dušková, Martina (2012)
Diplomová práce se zabývá reformou státní správy a samosprávy v oblasti účetnictví s konkrétním zaměřením na účtování dlouhodobého hmotného majetku a to v rozlišení na takzvané dooprávkování a samotné odpisování dlouhodobého hmotného majetku dle nových pravidel. Kromě samotného účtování je práce zaměřená také na různá specifika, jako například transfery, technické zhodnocení či přerušení odpisů a jejich účetní řešení. Každá problematika je pak doplněna o ilustrační příklad. Celá problematika vychází z účtování a vykazování v konkrétních podmínkách městské části Praha 13 a Magistrátu hlavního města Prahy.