Dekolonizace Indie a britská ekonomika - Horešovský, Jan; Stellner, František, 1966-; Kovář, Martin, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá hospodářskými a politickými okolnostmi vedoucími k dekolonizaci Indie. Cílem práce je analyzovat politickou a hospodářskou situaci v Britské Indii od začátku druhé světové války do roku 1947. Práce se zabývá klíčovými politickými jednáními, která bezprostředně vedla k dekolonizaci Indie. Zároveň analyzuje dopady druhé světové války a let 1945-1947 na průmysl, zemědělství a zahraniční obchod. Dále se věnuje problematice válečného financování a hospodaření státu v průběhu druhé světové války a zkoumá jeho dopady na situaci v Indii.
Vedoucí práce: František Stellner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses