Profesní odpovědnost účetních, auditorů a daňových poradců - Nováková, Jana (2013)
Diplomová práce je zaměřena na profese auditorů, účetních a daňových poradců. Úvodní kapitoly jsou věnovány základní charakteristice profesí, předpokladům pro výkon činnosti v této oblasti a legislativní úpravě, týkající se dané problematiky. Hlavním cílem práce je popsat profesní odpovědnost auditorů, účetních a daňových poradců a její souvislost s protiprávním jednáním. Součástí práce jsou vybrané soudní judikáty zabývající se profesní odpovědností. Závěr se dále věnuje komparaci sledovaných profesí.