Aplikovatelnost chilské penzijní reformy na český důchodový systém - Brabec, Petr; Krebs, Vojtěch, 1950-; Kubelková, Karina, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Chilska penzijni reforma byla velmi uspesnym experimentem, kdyz se diky ni zvysily nynejsim duchodcum rapidne penze oproti situaci, ve ktere by byli v prubeznem systemu, coz me vedlo k posouzeni mozne aplikovatelnosti chilskeho penzijniho systemu na ceske prostredi. V diplomove praci analyzuji zavedeni plne fondoveho systemu v Ceske republice s porovnanim vysledku, tedy zejmena nahradoveho pomeru vuci aktualne platnemu PAYG systemu a take vuci PAYG systemu, ktery by nevytvarel deficit (pres snizeni vyse penzi), s odchodem do penze u vsech variant stejne z duvodu objektivniho srovnani. Dale analyzuji dopady prechodu na plne fondovy system na statni rozpocet a diskutuji vyhodnost takoveho prechodu. Hlavnim vystupem me prace je pak oduvodnene nedoporuceni prechodu na plne fondovy system v Ceske republice z duvodu vysoke narocnosti na financovani a jeho nepravdepodobne vyhodnosti pro vsechny prijmove skupiny.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses