Ekonomická analýza společnosti A.S.A. TS Prostějov, s. r. o. - Jetelová, Markéta; Špička, Jindřich, 1981-; Kosová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit výkonnost podniku .A.S.A. TS Prostějov, s.r.o., který působí v oblasti odpadového hospodářství. Analýza je provedena z pohledu stávajícího vlastníka. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Jsou v ní aplikovány metody finanční a ekonomické analýzy, mezi které patří analýzy absolutních dat, portfolií služeb, poměrových ukazatelů, rozklad Du Pont, aplikace vybraných bonitních a bankrotních modelů, ekonomické normály a ukazatele produktivity práce. Výsledky analýzy poměrových ukazatelů a portfolií služeb jsou porovnány s výsledky dalšího podniku, který je součástí holdingu .A.S.A. Česká republika - .A.S.A. EKO Znojmo, s.r.o. Na závěr je uvedeno zhodnocení finanční situace analyzovaného podniku a doporučení pro zlepšení jeho hospodaření. Společnost je ve sledovaném období bonitní a dosahuje stabilních výsledků.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses