Analýza spokojenosti zaměstnanců pražské administrativní centrály výrobní společnosti XY - Kučerová, Jana (2012)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou pracovní spokojenosti zaměstnanců pražské administrativní centrály společnosti XY. Analýza probíhala pomocí dotazníkového šetření a byla zaměřena na mnoho aspektů pracovní spokojenosti, jakými jsou například spokojenost zaměstnanců s obsahem práce, se systémem odměňování a s možností kariérního růstu či osobního rozvoje, dále se zabývala vnímáním pracovních vztahů a podmínek na pracovišti a v neposlední řadě byla zjišťována jejich spokojenosti v oblasti péče o zaměstnance. Získané výsledky byly zpracovány a jejich interpretace sloužila k navržení možných nápravných opatření vedoucích ke zvýšení úrovně pracovní spokojenosti zaměstnanců pobočky. S ročním odstupem byla provedena opětovná analýza formou rozhovorů s vedoucími jednotlivých oddělení a se zástupci personálního oddělení za účelem zjištění efektu implementace navržených opatření.