Finanční analýza společnosti Metrans Dyko Rail Repair Shop, s. r. o. - Klečka, Jaroslav; Špička, Jindřich, 1981-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit finanční situaci společnosti Metrans Dyko Rail Repair Shop s. r. o. v letech 2006 -- 2011. Práce je řešena z pohledu potenciálního investora. Práce je rozdělena na dvě části a to na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části je přesně popsána metodika výpočtů, které jsou aplikovány v části praktické. V praktické části jsou jiţ aplikovány jednotlivé metody finanční analýzy na vybraný podnik. Mezi jednotlivé metody finanční analýzy, zvolené pro analýzu vybrané firmy, patří analýza absolutních ukazatelů, bilanční pravidla, ekonomické normály, analýza poměrových ukazatelů, pyramidový rozklad běţné likvidity, pyramidový rozklad Du-Pont, vybrané bonitní a bankrotní modely, analýza rozdílových ukazatelů a také mezipodnikové srovnávání. V závěru této práce bude vyhodnocena komplexně finanční situace sledované společnosti. Budou také vyzdviţeny kladné stránky hospodaření firmy a budou navrţeny řešení pro zlepšení špatných oblastí hospodaření. Výsledek finanční situace analyzované společnosti je uspokojující, především nízká zadlouţenost a schopnost podniku generovat zisk.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses