Firemní dobrovolnictví v ČR - aktivity Fóra dárců - Dvořáková, Tereza; Vymětal, Petr; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Koncepty firemní filantropie a společenské odpovědnosti firem, jejichž průkopníky u nás byly velké nadnárodní korporace, nyní stále více ovlivňují strategie firem všech velikostí a rozličných odvětví. Významný podíl na rozvoji těchto konceptů mají aktivity Fóra dárců a dalších spřízněných organizací, které se snaží o jejich popularizaci. Úkolem bakalářské práce je zjistit, jakým způsobem tyto organizace motivují firmy ke spolupráci s neziskovými organizacemi na veřejně prospěšných projektech. První část práce se věnuje teoretickému definování pojmů filantropie, firemní filantropie a společenská odpovědnost firem. Ve druhé části práce analyzuje aktuální českou legislativu, regulující činnost neziskových organizací a financování jejich aktivit. Poslední část se zaměřuje na poslání a činnost vybraných českých organizací: Fórum dárců, Nadace VIA a Byznys pro společnost.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses