Burzovní informační a obchodní systémy - Drobílek, Dušan; Brixí, Radim, 1981-; Kalina, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Burzy finančních nástrojů patří mezi instituce, které mají díky svému funkčnímu i společenskému postavení nezastupitelné místo v systému tržní ekonomiky a jsou oprávněně považovány za hlavní pilíře finančních trhů. Rozvoj informačních a komunikačních technologií poslední doby tyto systémy podstatně mění a ovlivňuje. Diplomová práce se zabývá systémem burzy. V teoretické části práce je hlavní pozornost je věnována dekompozici tohoto složitého celku na dílčí subsystémy a charakteristice jednotlivých komponent, zejména obchodního a informačního subsystému v rámci struktury systému burzy. Praktická část je věnována rozsáhlému výzkumu, zaměřenému na přítomnost tacitních znalostí a jejich vlivu na obchodování.
Vedoucí práce: Radim Brixí
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses