Ocenenie podniku - Oravčík, Vladimír (2012)
Cieľom práce bolo zistiť hodnotu podniku k 31. 12. 2012. K výpočtu hodnoty podniku som použil metódu diskontovanej ekonomickej pridanej hodnoty EVA. Stanovenie hodnoty bolo spracované v programe Evalent, ktorý slúži k podpore stanovenia hodnoty podniku. K analýze podniku som spracoval SWOT analýzu a analýzu stratégie. Bol spracovaný finančný plán podniku a stanovenie výkazov spoločnosti na základe predpokladaných vstupov. Podnik v porovnaní s konkurenciou dosahuje nadpriemerné výkony vo všetkých zrovnávaných oblastiach. Hodnota podniku bola stanovená na 997.959.000 CZK.