Brazílie a liberalizace zemědělství ve WTO - Chvátalová, Kristýna (2012)
Diplomová práce se věnuje problematice liberalizace zemědělství ve WTO a přihlíží k roli Brazílie v celém tomto procesu. Brazílie jakožto rozvojová země a člen skupiny BRIC má silný vztah k zemědělství, a tak autorku zajímalo, jak se k této skutečnosti staví a co všechno se snaží prosadit či naopak. Důležité pro dosažení cíle je i zjištění, proč zastává svůj postoj a jaké má k tomu důvody. Na mezinárodním poli se Brazílie stále více a více prosazuje, a tak i její postoj k liberalizaci zemědělství je významný pro ostatní státy.