Aplikace Balanced Scorecard - Fixová, Markéta (2012)
Diplomová práce na téma "Aplikace Balanced Scorecard" je zaměřena na stanovení strategie pro společnost K, podnikající v oboru dopravy a logistiky. V práci je pro vyjádření strategických cílů využita metoda Balanced Scorecard. Jejich propojení je znázorněno ve strategické mapě. V teoretické části je zhodnocen význam a důvody výběru metody Balanced Scorecard. Dále navazuje analýza současné situace, uzavřená SWOT analýzou. V poslední části jsou stanoveny strategické cíle ve čtyřech perspektivách, které jsou propojeny do strategické mapy. Závěrem je zhodnocena významnost zpětné vazby.