Podvod a audit - Hašková, Kristýna; Dvořáček, Jiří, 1947-; Tondlová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá především vnitřními podvodnými jednáními. V první kapitole je uvedena definice podvodu. Druhá kapitola popisuje vnější a vnitřní podvodná jednání a uvádí jejich základní členění. Třetí kapitola se věnuje důvodům páchání podvodů. Čtvrtá kapitola se již podrobněji zaměřuje na konkrétní formy vnitropodnikových podvodů spadajících do základních skupin korupce, zpronevěry majetku a manipulace s výkazy a dále stručněji ostatním formám podvodů, které mohou být na pomezí vnitřních a vnějších podvodů. Poslední pátá kapitola uvádí příklady velkých i menších účetních příkladů, které se týkají vnitřních podvodných jednání.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses