Minimální mzda v České republice a v Evropské unii. - Spěváková, Klára (2012)
Cílem mé diplomové práce je vysvětlit postavení minimální mzdy v České republice a přiblížit její vztah k ostatním příjmovým veličinám. V první části se zabývám pojmy související s minimální mzdou a následně se věnuji jejímu vývoji a analyzuji její vztah k ostatním příjmovým veličinám. Poslední část srovnává úroveň minimální mzdy v České republice s ostatními členskými státy Evropské unie, kde je minimální mzda stanovena zákonem.