Minimální mzda v České republice a v Evropské unii. - Spěváková, Klára; Pavelka, Tomáš, 1975-; Macáková, Libuše, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem mé diplomové práce je vysvětlit postavení minimální mzdy v České republice a přiblížit její vztah k ostatním příjmovým veličinám. V první části se zabývám pojmy související s minimální mzdou a následně se věnuji jejímu vývoji a analyzuji její vztah k ostatním příjmovým veličinám. Poslední část srovnává úroveň minimální mzdy v České republice s ostatními členskými státy Evropské unie, kde je minimální mzda stanovena zákonem.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses