Edvard Beneš jako ministr zahraničních věcí - Souček, Martin; Rataj, Jan, 1951-; Brejchová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá osobou Edvarda Beneše ve funkci ministra zahraničních věcí Československa v období 1918-1935. V první části práci je zachycen jeho život, studia, odbojová aktivita a účast na Pařížské mírové konferenci. V druhé části práce jsou nastíněny nejdůležitější události poválečné Evropy, vztahy se sousedními zeměmi, Vatikánem, Itálií, SSSR a spojenci ve dvacátých létech. Třetí část práce je zaměřena na Benešovu zahraniční politiku v období hospodářské krize a vztahy s ostatními evropskými zeměmi během let třicátých. Poslední část je věnována nejvýraznějším oponentům ministra zahraničí ČSR. Cílem práce zjistit, které období Benešovy ministerské éry bylo nejúspěšnější a v čem lze vidět jeho největší přínos.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses