Metodika tvoby registru rizik IT - Svěcený, Jan; Doucek, Petr, 1960-; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V současnosti je řízení rizik neodmyslitelnou součástí projektového řízení. U každého projektu je třeba rizika identifikovat, analyzovat, evidovat a přijímat v reakci na ně příslušná opatření. Je třeba určit pravděpodobnost jejich výskytu a kritičnost jejich dopadů. Jedním z nástrojů, který slouží k evidenci a průběžnému řízení rizik a souvisejících opatření, je registr rizik. V této práci budou porovnávány různé teoretické přístupy řízení rizik (vycházející například z metodiky PRINCE2), z nichž bude odvozena šablona registru rizik včetně metodiky využití na různých typech projektů zaměřených na oblast informačních technologií. Práce bude rozdělena do dvou částí: v teoretické části bude uvedena problematika řízení rizik a budou probrány různé přístupy k řízení rizik; v části praktické budou tyto metodiky navzájem porovnány a bude odvozena šablona registru rizik a popsána metodika jeho využití.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses