Posouzení možnosti uplatnění výrobkového portfolia v dalších balkánských státech - Shtjefni, Geis; Hrůzová, Helena, 1954-; Matějka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je analýza současné situace v prodejnosti výrobků vybrané firmy podnikající na území Albánie v oblasti výroby pálených keramických cihel a jejich možné uplatnění na současných trzích a ověření možnosti expanze na trhy okolních států Balkánského poloostrova. V rámci práce je vyhodnocena současná ekonomická situace firmy, proveden průzkum podnikatelského prostředí zvažovaných zemí k expanzi a průzkum konkurence na daném území. V práci jsou dále vysvětleny motivy vedoucí firmu ke zvážení expanze. Důležitou část práce tvoří výběr formy vstupu na vybrané zahraniční trhy, a to pomocí vybraných metod a nástrojů manažerského rozhodování.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses