Obchodné vzt'ahy EÚ a Číny - Modráčková, Lívia; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Erbenová, Monika, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou vzájomého obchodu EU a Číny. Hlavným cieľom práce je analýza obchodných vzťahov EU a Číny, v snahe poskytnúť komplexný pohľad do problematiky obchodných vzťahov EU a Číny a porozumieť charakteru ich vzájomného obchodu. V analýze sa zameriavam na súčasný vývoj ich obchodných vzťahov, konkrétne na poslednú dekádu, čo predstavuje obdobie od vstupu Číny do WTO po súčasnosť. Vedľajšie ciele spočívajú v identifikácii princípov zahranično-obchodných politík EU a Číny, analýze vývoja ich obchodnej spolupráce od samotného vzniku a v okrajovej analýza investičnej spolupráce. Na záver identifikujem hlavné prekážky stojace v ceste ich vzájomnému obchodu.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses