Účetní řešení pro nabývání dceřiných jednotek - Ašenbrenerová, Petra; Zelenka, Vladimír, 1961-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá účetním řešením pro nabývání dceřiných jednotek. Účetní řešení je uvedeno na úrovni konsolidované účetní závěrky dle aktuálního znění Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Na začátku práce je krátce pojednáno o důvodech vedoucích k podnikovým kombinacím a poté je pozornost věnována jednotnému modelu ovládání dle standardu IFRS 10. Následují společné prvky účetního řešení pro všechny možnosti nabytí dceřiných jednotek. Další kapitola je věnována jednotlivým možnostem jak lze dceřinou jednotku nabýt. Jako příklad lze uvést např. postupnou kapitálovou akvizici, akvizici bez předání protihodnoty nebo zpětnou kapitálovou akvizici.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses