Organizační architektura globální společnosti - Vrbová, Tereza; Malý, Milan, 1936-; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce s názvem ,,Organizační architektura globální společnosti" si klade za cíl zpracování přehledu organizačních struktur, které jsou využívány současnými globálními společnostmi. Tedy v teoretické části jsem nejdříve popsala stručný vývoj dané problematiky, popsala základní pojmy spojené s organizační architekturou jako je globalizace, nadnárodní společnosti a organizační architektura. Dále jsem pak zobecnila hlavní charakteristiky organizačních forem a vyjmenovala jejich klady a zápory. V praktické části jsem se zaměřila na charakteristiku organizační architektury mezinárodní společnosti Erste Group, potažmo České spořitelny. Svou pozornost jsem rovněž věnovala systému správy společnosti z důvodu zpřesnění a prozkoumání působení na vrcholové vedení společnosti. Za cíl práce jsem si kladla srovnávací analýza organizační struktury mezinárodní společnosti Erste Group a České spořitelny se zobecněnými charakteristikami organizačních struktur. V závěru zhodnotím, jak se mi tato analýza podařila.
Vedoucí práce: Milan Malý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses