Ocenění podniku GASTRO Vaizová s. r. o. - Gruberová, Michaela; Maříková, Pavla, 1965-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem diplomové práce je odhad tržní a investiční hodnoty GASTRO Vaizová, s.r.o. k 31. 12. 2011 a zjeména pak porovnání rozdílů v metodice při hledáný výše jmenovaných bází hodnoty. Hodnota byla kalkulována pomocí metody DCF Entity a metody srovnatelných podniků. Samotnému ocenění předchází strategická analýza, která mapuje relevantní trh velkoobchodu s potravinami a postavení oceňovaného podniku na tomto trhu a končí prognózou tržeb a tržního podílu podniku GASTRO Vaizová s.r.o. pro první fázi plánu. Následuje finanční analýza, jejímž úkolem je ověření finančního zdraví podniku. Posledním krokem před oceněním podniku byla analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Samotné ocenění je provedeno ve třech variantních scénářích pro hodnotu tržní a v jediném scénáři pro hodnotu investiční. V poslední kapitole je provedena analýza rozdílů v metodice při hledání výše jmenovaných kategorií hodnoty a sestavena určitá doporučení pro znaleckou praxi.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses