Hodnocení společenské odpovědnosti organizace - Červenka, Lukáš (2012)
Bakalářská práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti organizace neboli CSR ve vybrané organizaci a hodnoceném podle metodiky KORP. Podle metodiky KORP je provedeno externí hodnocení současného plnění aktivit v oblasti společenské odpovědnosti v organizaci Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost. V teoretické části práce je popsán celý koncept CSR od jeho počátků ve světě i v ČR. Dále následuje výčet pojmů a důležitých aspektů, které jsou důležité pro oblast společenské odpovědnosti. Zároveň je zde detailně popsána hodnocená organizace a vysvětlen pojem stakeholders. V závěru teoretické části je popsán samotná metoda hodnocení KORP. V praktické části práce je provedeno hodnocení společenské odpovědnosti podle jednotlivých kritérií, které vyžaduje metodika KORP a následně na to je provedeno hodnocení. V závěru jsou nastíněny silné stránky organizace a hlavně návrhy na zlepšení.