Hodnocení společenské odpovědnosti organizace - Červenka, Lukáš; Hykš, Ondřej; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti organizace neboli CSR ve vybrané organizaci a hodnoceném podle metodiky KORP. Podle metodiky KORP je provedeno externí hodnocení současného plnění aktivit v oblasti společenské odpovědnosti v organizaci Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost. V teoretické části práce je popsán celý koncept CSR od jeho počátků ve světě i v ČR. Dále následuje výčet pojmů a důležitých aspektů, které jsou důležité pro oblast společenské odpovědnosti. Zároveň je zde detailně popsána hodnocená organizace a vysvětlen pojem stakeholders. V závěru teoretické části je popsán samotná metoda hodnocení KORP. V praktické části práce je provedeno hodnocení společenské odpovědnosti podle jednotlivých kritérií, které vyžaduje metodika KORP a následně na to je provedeno hodnocení. V závěru jsou nastíněny silné stránky organizace a hlavně návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Ondřej Hykš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses