Způsoby řízení IT procesů v organizaci (IT Governance) - Lišková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Voráček, Jan; Kubíček, Jovan (2013)
Správa informačních technologii nebo-li IT governance je dnes aktuálním tématem mnoha společností nejen na světovém trhu, ale také v České republice. Proto se diplomová práce na začátku seznámí čtenáře s oblastí IT governace, jejím vývojem, strukturou, účastníky, ale také jejími přínosy pro organizaci a naopak s možnými úskalími při jejím zavádění do společnosti. Hlavním přínosem práce je zmapování množiny poskytovatelů různých řešení na trhu. Těmito řešeními mohou být jak softwarové platformy, tak různé metodiky, případně poskytování poradenské činnosti. V práci jsou vybráni a následně popsáni zástupci na trhu z těchto skupin. V poslední části práce naznačuje implementace vybrané metodiky na ukázkové společnosti. Čtenář je podrobněji seznámen s teoretickou stránkou dané metodiky, ta je následně prakticky ukázána na návrhu aplikace této metodiky v konkrétní společnosti
Vedoucí práce: Jan Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: informační technologie; personální management; IT služby; Balanced Scorecard; diplomové práce; Congress of Industrial Organizations (Spojené státy americké); information technology; personnel management; IT services; Balanced Scorecard; master's theses; management [obor dipl. práce]