Účetní a daňové prostředí pro podnikání v Nizozemí - Přibylová, Petra; Skálová, Jana, 1967-; Láchová, Lenka, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce popisuje účetní a daňové prostředí pro podnikání v Nizozemí a snaží se upozornit na rozdíly v legislativě, které se odkloňují od evropského trendu. Práce mapuje právní úpravu podnikání a s tím související účetní a daňovou legislativu, zaměřuje se na skupinu z účetního i daňového hlediska a snaží se poskytnout odpověď na otázku, proč je Nizozemí považováno za daňový ráj. V účetní i daňové legislativě je v Nizozemí patrný sílící tlak Evropské unie. Do nizozemských účetních standardů jsou implementovány principy podle IFRS, přesto si některé oblasti zachovávají původní národní úpravu. Daňová úprava má svérázný charakter, země je atraktivní destinací z hlediska zdanění dividend, úroků, licenčních poplatků a dalších kapitálových zisků.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses