Systém managementu kvality dlouhodobé péče v ČR - Waageová, Alena; Veber, Jaromír, 1953-; Holmerová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této práce je představit dlouhodobou péči v České republice, navrhnout použitelný systém Managementu kvality dlouhodobé péče, a na příkladu Gerontologického centra předvést jeho praktickou aplikaci. Doplňujícím cílem je vytvoření příručky Managementu kvality dlouhodobé péče, určenou pro obdobně zaměřené zdravotně-sociální organizace. V práci je použita analýza dokumentů - dostupných odborných prací na téma dlouhodobé péče a literatury zaměřené na management kvality. Významná část textu je podpořena vlastními zkušenostmi z praxe a konzultacemi s odborníky na péči o seniory. Jako východisko pro navrhovaný systém Managementu kvality dlouhodobé péče byly použity systémy norem ISO, nekodifikované přístupy TQM, Standardy sociálních služeb a Národní akreditační standardy pro zdravotnická zařízení následné a dlouhodobé péče Spojené akreditační komise ČR. Navržený systém má široký záběr; zahrnuje zdroje, procesy i výstupy. Požadavky různých v praxi používaných systémů jsou v některých částech společné, systém tak může s malými úpravami vyhovovat specifickým požadavkům jednotlivých certifikačních autorit.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses