Firemní kultura a motivace zaměstnanců jako součást podnikové strategie - Nováková, Markéta; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Kleibl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou firemní kultury a popisem systému motivace ve společnosti Unicorn Systems, která je renomovanou evropskou společností poskytující rozsáhlé informační systémy a řešení z oblasti informačních a komunikačních technologií. Cílem práce je zjistit stav firemní kultury a vyhodnotit, zda je tento stav pro společnost prospěšný. Stěžejní metodikou použitou v práci jsou metody 7S a OCAI (model soupeřících hodnot). Pro účely aplikace těchto metod jsou v práci použity dotazníková šetření a vedení polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci společnosti. V závěru práce jsou odhalena slabá místa firemní kultury a použitím syntézy závěrů z dotazníkového šetření, interview, best practise v oboru a v neposlední řadě i teoretických východisek je vypracováno doporučení pro manažerskou praxi.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses