Intermodální přeprava se zaměřením na dovoz z Číny do České republiky - Zuzánková, Aneta (2012)
V diplomové práci byla charakterizována intermodální přeprava a jednotlivé systémy, které se v ní využívají. Byl také popsán současný vývoj dopravy a jednotlivé dopravní obory. Diplomová práce nastínila také problematiku vnějších ekonomických vztahů a zahraničního obchodu ČR a ČLR. V části věnované námořní kontejnerové přepravě mezi těmito zeměmi jsem charakterizovala mnou vybranou rejdařskou společnost a kombinovaného dopravce jako zástupce subjektů na trhu intermodálních přeprav. V poslední části diplomové práce jsem popsala konkrétní obchodní případ dovozu tří kontejnerů od čínského odesílatele českému příjemci.