Intermodální přeprava se zaměřením na dovoz z Číny do České republiky - Zuzánková, Aneta; Kolář, Petr; Merklová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
V diplomové práci byla charakterizována intermodální přeprava a jednotlivé systémy, které se v ní využívají. Byl také popsán současný vývoj dopravy a jednotlivé dopravní obory. Diplomová práce nastínila také problematiku vnějších ekonomických vztahů a zahraničního obchodu ČR a ČLR. V části věnované námořní kontejnerové přepravě mezi těmito zeměmi jsem charakterizovala mnou vybranou rejdařskou společnost a kombinovaného dopravce jako zástupce subjektů na trhu intermodálních přeprav. V poslední části diplomové práce jsem popsala konkrétní obchodní případ dovozu tří kontejnerů od čínského odesílatele českému příjemci.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses