Kontejnerová přeprava mezi EU a Jižní Amerikou – postavení argentinských přístavů - Vančurová, Petra; Kolář, Petr; Kamlar, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je zhodnotit výkon kontejnerového přístavu Buenos Aires v kontextu dalších významných kontejnerových přístavů Jižní Ameriky a aplikovat vybrané determinanty výkonu přístavů při hodnocení konkrétních přístavů. V práci jsou srovnávány přístav Buenos Aires a Montevideo podle následujících faktorů, které determinují výkon přístavu, respektive jeho konkurenceschopnost: poloha přístavu, frekvence naplouvání přístavu kontejnerovými loděmi, výkonnost ekonomiky daného státu a efektivita přístavních terminálů. Zvláštní důraz je kladen na postavení obou přístavů na mezinárodní kontejnerové relaci východní pobřeží Jižní Ameriky -- Evropa. Přístav Montevideo byl na základě uvedených determinantů vyhodnocen jako konkurenceschopnější, respektive jako přístav, jehož výkon bude pravděpodobně v budoucnu narůstat na úkor přístavu Buenos Aires.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses