Mediální prezentace mezinárodních vztahů v Československu v době studené války prostřednictvím Československé televize - Kadlecová, Gabriela (2012)
Diplomová práce s názvem "Mediální prezentace mezinárodních vztahů v Československu v době studené války prostřednictvím Československé televize" na vybraných událostech ze sledovaného období ukazuje, nakolik se ve zpravodajství Československé televize projevovala zahraniční politika Sovětského svazu. Nejdříve je kromě zahraniční politiky Československa a Sovětského svazu nadefinovaná mediální politika Komunistické strany Československa a stručně popsána historie Československé televize. Stěžejní částí diplomové práce je třetí kapitola, ve které jsou vylíčeny a analyzovány konkrétní reportáže ze zpravodajství Československé televize.