Ocenění strojírenské společnosti na výrobu vzduchotechnického zařízení. - Klovrza, Tomáš (2012)
Cílem této diplomové práce je určit objektivizovanou hodnotu podniku Vzduchotechnika a.s. k 1. 1. 2012. Práce je strukturovaná do čtyř hlavních částí. První část se zabývá analýzou finančního zdraví podniku, následuje strategická analýza hodnotící vnější a vnitřní potenciál a zkoumající dlouhodobou perspektivu podniku. Hlavním cílem strategické analýzy je prognóza tržeb, které jsou výchozím bodem pro prognózu generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Pro samotné ocenění podniku jsem vybral výnosovou metodu diskontovaných peněžních toků ve variantě equity. Výsledná hodnota podniku je stanovena v intervalovém ocenění vycházející z pesimistické a optimistické varianty prognózovaných tržeb.