Význam kulturního potenciálu pro marketing města Kutné Hory - Procházková, Barbora; Černá, Jitka, 1961-; Štědroň, Bohumír, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce hodnotí vliv kulturního potenciálu města Kutná Hora na jeho marketingové řízení, identifikuje bariéry úspěšné implementace marketingové strategie a doporučuje další postup k překonání těchto bariér. Práce nejprve analyzuje dosavadní aplikaci nástrojů marketingového mixu v situační analýze. V další části shrnuje výsledky vlastního kvantitativního výzkumu a představuje návrhy pro zlepšení implementace marketingové strategie ve městě. Sběr dat pro kvantitativní výzkum proběhl metodou osobního dotazování. Výzkum je rozdělen na dvě části -- výzkum postojů členů občanských sdružení, činných v oblasti kultury a cestovního ruchu, a výzkum názorů návštěvníků města. Diplomová práce ověřila primární hypotézu, že při tvorbě marketingové a komunikační strategie Městský úřad Kutná Hora nedostatečně spolupracuje se subjekty, které se podílí na kulturním a turistickém životě města.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses