Letecké aliance - Korbel, Tomáš (2013)
Diplomová práce si klade za cíl zhodnotit současné trendy v letecké osobní dopravě s pohledem na další směřování jednotlivých leteckých aliancí. Práce se detailně zaměřuje na vývoj národního dopravce ČSA a jeho rozhodování při začlenění do globálních aliance SkyTeam. Práce primárně čerpá z dostupných informací o leteckých aliancích, které jsou porovnávány ve vybraných aspektech a podle zvoleného kriteria důležitosti zobrazují svůj vliv na národního dopravce ČSA. Vývoj každé aliance je hodnocen za poslední dva roky.