Konverze účetní závěrky podle českých účetních pravidel na IFRS - Míčková, Anežka; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Horad, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou konverze účetní závěrky podle českých účetních předpisů na IFRS. První část diplomové práce je věnována samotným východiskům převodu účetní závěrky, kdo je povinen sestavovat účetní závěrku podle IFRS, principy vykazování podle českých účetních předpisů a IFRS. Dále pak pokračuje základními typy rozdílů mezi IFRS a českými účetními předpisy, technikami a způsoby konverze a nakonec problematikou prvního převodu účetní závěrky. Druhá část navazuje konkrétními příklady vybraných oblastí konverze na IFRS u existující společnosti. První oblastí jsou emisní povolenky. Dále pak následuje oceňovací rozdíl k nabytému majetku a celou práci uzavírá téma diskontu dlouhodobého závazku a jeho dopad do ocenění majetku. Každá oblast je rozčleněna vždy do čtyř částí: obecná úprava podle českých účetních předpisů, obecná úprava podle IFRS, obecná úprava v konkrétní společnosti a konkrétní případ v rámci dané problematiky a jeho účetní řešení.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses