Prepravné a logistické riešenia pri prevoze lyží z USA - Fraňo, Pavol (2012)
Cieľom tejto diplomovej práce je predstavenie spoločnosti Icelantic Boards, ktorá sa zaoberá výrobou lyží. Nasleduje oboznámenie čitateľa s lyžiarskym segmentom. Súčasťou práce je uvedenie prepravných možností spoločnosti pri dovoze jej výrobkov z USA do Európy a oboznámenie s výhodnými pravidlami Incoterms pre predávajúceho. V záverečnej časti diplomovej práce je rozbor výrobkov, varianty dovozu a nakoniec odporúčania na spôsob prepravy a možnosti na rast predaja výrobkov na európskom trhu.