Modelování a optimalizace procesů na operační úrovni - Cerman, Tomáš (2013)
Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V první části vymezuji základní pojmy procesního řízení a soustředím se na ověřené a v procesním řízení dominantní metodiky Lean a Six Sigma. Dále zmiňuji nástroje pro mapování procesů a podrobněji se věnuji teorii hromadné obsluhy, jejíž konkrétní případ řeším v praktické části práce, neopomíjím axiomy teorie modelování. Praktická část vychází z nabyté pracovní zkušenosti, primárně sestavuji simulační model vycházející z hlavních prvků dané procesní struktury. Na tu aplikuji principy zmíněných metodik a diskutuji závěry pro optimální nastavení systému hromadné obsluhy jako celku