Vliv zralosti business procesů na provoz IT procesů - Král, Filip; Kalina, Jaroslav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu zralosti vnitropodnikového prostředí a zralosti business procesů mimo oblast IT/IS na provoz IT procesů. Práce vychází z koevoluční teorie od autorů Benbya a McKelvey. Autor práce vychází ze zralostních modelů Business Process Maturity Model (BPMM), Process and Enterprise Maturity Model (PEMM) a metodiky pro řízení informačních technologií Control Objectives for Information and Related Technology (COBIT) 4.1. Diplomová práce je rozdělena do tří hlavních části -- teoretická část, analytická část a výzkumná část. Součástí diplomové práce je dotazníkový výzkum. Výstupy diplomové práce mohou být použity jako metodická pomůcka pro zlepšení a zefektivnění provozu IT procesů.
Vedoucí práce: Jaroslav Kalina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses