Ekonomie prokrastinace - Hon, Jakub (2012)
Velikost a intenzita prokrastinace je ovlivněna množstvím faktorů, mezi které spadá i okolní prostředí. Formou experimentu, který byl replikací studie (D. Ariely and K. Wertenbroch, 2002) (N = 111), byl zjištěn rozdílný dopad stejných podmínek pro vypracování úkolů na středoškolské studenty ve srovnání s původními výsledky z univerzitního prostředí. Oproti univerzitním studentům středoškolští žáci dosahovali nejlepších výsledků když měli odevzdat více práci v jednom termínu. Dále byl odhalen pozitivní vliv věku a fáze dospívání na výslednou známku žen. Nebyl vyvrácen předpoklad o rozdílném působení pohlaví učitele na muže a ženy.