Ekonomie prokrastinace - Hon, Jakub; Houdek, Petr, 1981-; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Velikost a intenzita prokrastinace je ovlivněna množstvím faktorů, mezi které spadá i okolní prostředí. Formou experimentu, který byl replikací studie (D. Ariely and K. Wertenbroch, 2002) (N = 111), byl zjištěn rozdílný dopad stejných podmínek pro vypracování úkolů na středoškolské studenty ve srovnání s původními výsledky z univerzitního prostředí. Oproti univerzitním studentům středoškolští žáci dosahovali nejlepších výsledků když měli odevzdat více práci v jednom termínu. Dále byl odhalen pozitivní vliv věku a fáze dospívání na výslednou známku žen. Nebyl vyvrácen předpoklad o rozdílném působení pohlaví učitele na muže a ženy.
Vedoucí práce: Petr Houdek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses