Transferové ceny v účetnictví a daních - Grieslerová, Zuzana (2012)
Bakalářská práce se zabývá převodními cenami, způsobem jejich stanovení a související dokumentací. Záměrem je představit hlavní principy a metody v oblasti tvorby transferových cen, zejména princip tržního odstupu, definovat řízené transakce probíhající mezi spojenými osobami a zasadit související procesy do širšího rámce legislativních předpisů a metodických pokynů České republiky, Evropské unie i Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. Na základě znalosti teoretických východisek vypracovala autorka návrh dokumentace převodních cen konkrétní společnosti tak, jak by mohl být předložen daňové správě při prokazování daňové povinnosti či pro závazné posouzení způsobu tvorby transferových cen.