Doprava produktov firmy Hesta spol. s r.o. - Ižar, Eduard (2012)
Táto diplomová práca sa zaoberá analýzou dopravy v spoločnosti Hesta spol. s r.o. sídliacej v meste Prešov. Práca pozostáva z troch častí, teoreticko-metodologickej, analytickej a návrhovej. V teoretickej časti práce je úvod do problematiky dopravy a logistiky ako takej, pohľad na význam dopravy pri uspokojavní potrieb a metodika kalkulácie nákladov v cestnej doprave. V analytickej časti sú uvedené analýzy spoločnosti, jej vozového parku a systému spracovania objednávok, ďalej analýzy jednotlivých mýtnych systémov, analýzy zložiek nákladov na dopravu a nakoniec analýzy rozvozu tovarov a príslušných rozvozových trás. Záverečná návrhová časť vychádzajúca z dát predošlých častí práce, ponúka možné návrhy na zefektívnenie a optimalizáciu dopravy v spoločnosti.