Doprava produktov firmy Hesta spol. s r.o. - Ižar, Eduard; Zelený, Lubomír; Vrabeľ, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Táto diplomová práca sa zaoberá analýzou dopravy v spoločnosti Hesta spol. s r.o. sídliacej v meste Prešov. Práca pozostáva z troch častí, teoreticko-metodologickej, analytickej a návrhovej. V teoretickej časti práce je úvod do problematiky dopravy a logistiky ako takej, pohľad na význam dopravy pri uspokojavní potrieb a metodika kalkulácie nákladov v cestnej doprave. V analytickej časti sú uvedené analýzy spoločnosti, jej vozového parku a systému spracovania objednávok, ďalej analýzy jednotlivých mýtnych systémov, analýzy zložiek nákladov na dopravu a nakoniec analýzy rozvozu tovarov a príslušných rozvozových trás. Záverečná návrhová časť vychádzajúca z dát predošlých častí práce, ponúka možné návrhy na zefektívnenie a optimalizáciu dopravy v spoločnosti.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses