Slevy na daních - Doubková, Jana (2012)
Cílem bakalářské práce je charakteristika současné právní úpravy slev na daních v České republice a následná komparace s úpravou ve Spojených státech amerických. Úvodní kapitola se věnuje základním pojmům používaným v souvislosti s daňovou problematikou. Druhá kapitola obsahuje popis konstrukčních prvků daně, vymezuje postavení slev na daních a zejména jejich vztah k pojmu odčitatelná položka. Třetí a čtvrtá kapitola se zabývají popisem právní úpravy slev na daních v obou zemích, která je následně porovnána v závěru práce.