Slevy na daních - Doubková, Jana; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem bakalářské práce je charakteristika současné právní úpravy slev na daních v České republice a následná komparace s úpravou ve Spojených státech amerických. Úvodní kapitola se věnuje základním pojmům používaným v souvislosti s daňovou problematikou. Druhá kapitola obsahuje popis konstrukčních prvků daně, vymezuje postavení slev na daních a zejména jejich vztah k pojmu odčitatelná položka. Třetí a čtvrtá kapitola se zabývají popisem právní úpravy slev na daních v obou zemích, která je následně porovnána v závěru práce.
Vedoucí práce: Hana Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses