Význam systémového myšlení a schopnost jeho aplikace studenty Informačního managementu - Svoboda, Roman; Mildeová, Stanislava, 1959-; Exnarová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou nepostradatelnosti systémového myšlení a testováním schopnosti jeho využití. První část práce je teoretickým rozborem dané problematiky a zahrnuje představení významu systémového myšlení v každodenním životě, vymezení kritických dovedností systémového myšlení a typických chyb, kterých se člověk ve svém myšlení dopouští. V teoretickém rozboru je kladen důraz na zdůvodnění potřeby systémového myšlení v rámci oblasti informačního managementu. Další část diplomové práce je zaměřena na celosvětově používané příklady v rámci testování systémového myšlení, které jsou v této diplomové práci doplněny novými otázkami. Poslední část práce obsahuje konkrétní analýzu schopnosti systémového myšlení studentů Informačního managementu. Jejich výsledky jsou porovnány s výsledky dalších dvou zkoumaných vzorků studentů Vysoké školy ekonomické.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses