Okolnosti vylučující protiprávnost - Dvořáková, Vendula; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem předkládané práce s tématem Okolnosti vylučující protiprávnost je definice těchto jednotlivých okolností uvedených v trestním zákoně č. 40/2009 Sb. a podmínek, za nichž lze tyto okolnosti vylučující protiprávnost využít. Rovněž jsou zde rozebrána jednotlivá rozhodnutí soudu týkající se konkrétních situací. Další významnou kapitolou jsou druhy trestů, které připadají v úvahu za porušení těchto okolností. Závěr tvoří krátké shrnutí s vlastním názorem na stávající právní úpravu této problematiky.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses