Možnost využití ABC v logistickém procesu společnosti Primus CE - Hejtmánek, Petr (2013)
Tato práce se zabývá metodou Activity based costing ve společnosti Primus CE. V rámci její praktické části je provedena analýza vybrané části logistického procesu společnosti a aktivity tohoto procesu jsou oceněny. Práce obsahuje popis jednotlivých fází ocenění. Nejprve jsou vymezeny aktivity, které jsou předmětem ocenění. Dále jsou vymezeny náklady, které se ke zkoumanému rozsahu činností vztahují. Náklady jsou pak rozděleny do skupin, v rámci kterých lze využít stejné cost-drivery pro alokaci nákladů na aktivity. Volba cost-driverů je zdůvodněna. V posledním kroku jsou aktivity logistického procesu oceněny. V závěrečné části práce jsou shrnuty poznatky z procesů ocenění aktivit, stejně jako poznatky získané samotným oceněním.